publisert 23.03.2017

Småbruk i Herefoss

Aust-Agder, Birkenes

Prisantydning leie: kr En meget billig penge. Interessert i å finne folk som vil drive og holde gården og jordene ved like.

Driftsform(er): Småbruk
Totalareal: Var tidligere over 40 dekar dyrka mark, som nå er delvis gjengrodd

Hus og bygninger

Våningshus (hovedhus)

Våningshus: Oppført 1899, tilbygg fra 1995. 1,5 etasje. Nede: kjøkken, 2 stuer, soverom, bad, gang. Oppe: 3 soverom. Det opprinnelige huset er i som det var på 1960-tallet. Enkelt og sjarmerende. Varmekabler i gang og bad. Nytt elektrisk anlegg og vann/avløp. Det er opplegg til vannklosett, men ikke satt inn.

Stolpehus/anneks: Soverom med dobbeltseng, ca 8 m2

Driftsbygning

Låve bygget på 1950-tallet. Grunnflate 10 x 20 meter. To fulle etasjer pluss loft og kjeller

Andre opplysninger

Idyllisk plass og godt egnet ti somerdrift/feriebolig. Egner seg ikke like bra å bo der i vinterhalvåret pga tidvis dårlig is.

Mine besteforeldre drev gården frem til slutten av 1970-tallet. Jeg har hatt den som fritidsbolig siden jeg arvet den på midten av 1990-tallet, og leiet den ut til feriegjester om sommeren. I utgangspunktet er jeg villig til å leie ut for en meget billig penge til de som ønsker å drive med dyr og kultivere jordene som nå delvis er gjengrodd.

Jeg ser for meg en avtale for lengre periode, 5-10 år. Gjerne med sommeren 2017 so "prøveperiode". Jeg har selv bygget meg hytte et par hundre meter fra gården så det er viktig for meg at det kommer trivelige folk her som blir glad i plassen og ønsker å ta vare på stedet.

Beliggenhet

Gården ligger på vestsiden av Herefossfjorden. Den er ikke tilknyttet vei, og man må bruke båt for å komme dit (ca 200 meter over Herefossfjorden)

Fakta om gården

Prisantydning salg:

Prisantydning leie: En meget billig penge. Interessert i å finne folk som vil drive og holde gården og jordene ved like.

Odelsrettslig: nei
Opplæring: nei
Driftsform(er): Småbruk

Dekar totalt: Var tidligere over 40 dekar dyrka mark, som nå er delvis gjengrodd
Gårdsnummer / bruksnummer: 92/2

Gårdens eier

Torstein Vehusheia
Østre Strandgate 31
4610 Kristiansand
Telefon privat 91635299
E-post torstein@trollvegg.no

Meglerinformasjon