publisert 05.10.2017

Skjæråsveien 28

Hedmark, Trysil

Prisantydning salg: kr 2490000

Driftsform(er):
Totalareal: 910,8

Hus og bygninger

Våningshus (hovedhus)

Stue
I 1.etasje utgjør stuen store deler av arealet, et sosialt og hyggelig rom for familien. Stuen har et lunt inntrykk med sine fine vegger i tømmerpanel. Laminat i en lun og mørk brunfarge på gulv, panel i himling med dowlights og en steinbelagt pipe med en hyggelig peis til de kalde kveldene i vinterhalvåret. Det er også montert luft/luft varmepumpe i stue som gir en jevn varme hele året.

Kjøkken
Stort Sigdal kjøkken fra 1985 med heltre profilerte fronter og lyse fliser mellom benk og overskap. Kjøkkenet har integrert løsning med to oppvaskmaskiner, en massiv benkeplate med store og romslige arbeidflater og fint innlys fra to vindusflater. På kjøkkenet er det plass til en spisegruppe hvor måltidene kan nytes med utsikt over gårdstunet.

Bad
Moderne og pent bad fra 2010 med vegghengt wc, veggmontert dusj og en hvit høyglans innredning med nedfelt servant og tilhørende speil over servant. God belysning fra downlights i himling. Flislagte vegger og gulv samt varmekabler i gulvet som gir en jevn og lun varme året rundt. Kjeller kan benyttes til vaskerom.

Soverom
Boligen har soveavdelig i 2 etasje, her finner du totalt 4 soverom med god størrelse, enten du trenger hovedsoverom, barnerom, gjesterom eller et praktisk kontor.

Annet
Boligen har sikringsskap med porselensikringer med 3-fase 230v anlegg og 25a hovedsikringer. Hovedsikringer og måler er plassert i driftsbygning. Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløpsnett, vann fra brønn med pumpe, trykktank er plassert i kjeller. Bereder fra 2004 med 194 liters kapasiitet i kjeller. Bolighuset har montert parabolanlegg og er tilknyttet bredbånd fra telenor via fastlinje.

Driftsbygning

I låve og fjøs er det to stallbokser samt 3 kennelrom. I 1.etasje finner du melkerom som pr idag er benyttet som vaskerom, kontor, bad husdryrrom og lagerrom. Bad og vaskerom anbefales å rehabiliteres. I låvens 2.etasje er det høylager. På et par rom gjenstår det å etablere gulv. Driftsbygningen har innlagt strøm og hovedinntak med måler befinner seg her samt varmt- og kaldtvann.

Maskinhallen har 3 separate haller hvorav en er kaldtlager, folde/skyveporter er installert og hallen har innlagt strøm. Det gjenstår noe arbeid ved himlinger i to av hallene.

Andre opplysninger

- ca 51 daa fulldyrket jord.
- ca 577 daa skog av middels bonitet.
- ca 244 daa skog av lav bonitet
- ca 24 daa uproduktiv skog
- ca 1,3 daa åpent jorddekt fastmark
- ca 11 daa tun, hage og øvrig areal

Drift og rettigheter

Eier opplyser at i tiden etter Skogplan ble utarbeidet i 2009 er ca 50 daa skog hugget og ca 20 daa for etablering av ytterliggere jordbruksareal. Utført diverse uthogster og tynning, samt grøfting, rydding og ungskogpeie. Anslagsvis er det tatt ut ca 300 kubikk massevirke.

Det er nyplantet 1000 grantrær ved Skjæråsen. Annen skogpeie er ikke foretatt ved skogarealene. For utvidet informasjon om skogforhold, kan informasjon om dette fås av megler.

Gårdsbruket er uten husdyrhold og derfor er næringsdrift begrenset til grasproduksjon og skogdrift.

Det er opprettet en skogkonto på eiendommen.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

17.04.1939 Dagboknr. 937 - Rettigheter iflg skjøte.
31.01.1941 Dagboknr. 128 - Utskifting
21.11.1962 Dagboknr. 902627 - Elektriske kraftlinjer
22.09.1980 Dagboknr. 6519 - Bestemmelse om vannrett

Beliggenhet

Landbrukseiendom med store skogarealer beliggende i Skjæråsen, nærmere bestemt i Østre Trysil i den lille grenda Østby. Til tettstedet Østby er det ca 3,5 km fra eiendommen, her finner du dagligvareforretning, montessoriskole og barnehage. Til Innbygda og Trysil sentrum er det omtrent 16 km, med et ytterliggere større service tilbud, butikker og forretninger, rådhus, landbrukskontor m.m.

Adkomst:
Ta av Trysilvegen RV25 inn på Østre Trysilveg, over brua, og rett frem i rundkjøringen retning Østby/Sälen. Følg Østre Trysilveg i ca 10 km. Ta til høyre inn på Grønlivegen og følg denne i ca 1 km (se skilt Gjetsjøen), for så å ta til høyre inn på Skjæråsvegen. Etter ca 280 meter er du fremme og eiendommen ligger påhøyre side. Eiendommen er merket med Meglerhuset Innlandet "til salgs" plakat og det vil være skiltet på de oppsatte fellesvisningene.

Her i nærområdet består området av spredt boligbebyggelse, landbrukseiedommer og store skog- og utmarksområder. Sentrumsområder i nærheten begrenser seg til Østby omtrent 3 km fra eiendommen og Nybergsund omtrent 10 minutter unna. Trysil sentrum eller nærmere bestemt Innbygda er kommune senteret, her er det største utvalget butikker og service tilbud, dersom du ikke ønsker å ta turen til Elverum som ligger ca en times kjøring unna i retning sør. Mot øst tar det ca 15 minutter til Sverige, Rørbeksnes.

Trysil betegnes som naturens fornøyelsespark. Trysilfjellet er et av Norges største alpinsenter med nypreppede bakker og snøgaranti til 1 mai, 31 heiser, 67 nedfarter med ulik vansklighetsgrad og barnebakke. Også et nytt og bredt tilbud for sykkelinteresserte med Trysil Bike Arena.

Dersom du ønsker å benytte den flotte naturen til skog- og treningsturer, trenger du ikke gå lengre enn like utenfor tunet. Her er det friareale i umiddelbar nærhet, milevis med turterreng, jakt - og fiske områder og flott natur. Like ved eiendommen ligger Gjetsjøen, en av Trysil og Engerdals fineste badeplasser. En stor flott gressplen å sitte på og flytebrygge du kan teste stupeferdighetene på. Rett og slett et fint sted å nyte fine sommerdager på!

Fakta om gården

Prisantydning salg: 2490000

Prisantydning leie:

Odelsrettslig: nei
Opplæring: nei
Driftsform(er):

Dekar fulldyrka areal: 51
Dekar skog: 845
Dekar totalt: 910,8
Gårdsnummer / bruksnummer: 33/152, 33/211, 33/641

Gårdens eier

Birgitte Bjørndal


Telefon privat 90169153
E-post birgittebjorndahl@yahoo.co.uk

Meglerinformasjon

Hans Petter Carlsson
Gjestvang & Partners i samarbeid med Meglerhuset

Telefon 91125518
Mobil 91125518
E-post hp@gjestvangpartners.no