publisert 29.04.2018

Nyvoll

Møre og Romsdal, 1551 Eide kommune

Prisantydning salg: kr 5.900.000,- (inkl. melkekvote)

Driftsform(er): Samdrift (melk- og kjøttproduksjon)
Totalareal: 197

Hus og bygninger

Våningshus (hovedhus)

Byggeår 1980. Grunnflate 145 kvm. Mot sør en altan på 28 kvm. 2 etasjer, pluss kjeller og mørkeloft. Grunnmur er oppført av Averøy stein. Vegger av isolert bindingsverk. Deler av bygningen er etterisolert med 5 cm. Det er utvendig stående kledning, liggende i røstet. Vinduer av isolerglass, en del nye 3-lags vinduer. Taktekking av aluminiumsplater. Det er én Lecapipe med luftekanal.
• Kjeller har egen inngang og trapp til 1. et. Kjeller er inndelt i vaskekjeller, trimrom, soverom, kjellerstue, fyrrom, matbod, vedlager og bad. Badet er innredet med vask, WC og dusj med forheng. Vegger er malt og gulv er pusset med varmekabler. I fyrrommet er fyrkjel fortsatt i bruk til oppvarming av vann, men med utkoblet varmtvann til radiatorer. I kjellerstue er det belegg på gulv og villmarkspanel på vegger. I vaskekjeller er det grovkjøkken benk med skyllekar. Røropplegg av kobber og PVC. Golv er pusset. I soverom er det teppe og vegger er malt på mur eller panel. Panel også under tak som er isolert. I sikringsskap er det krus- og automatsikringer.
• 1. et. Er inndelt i vindfang, soverom, gang med trapp til loft, klosett, bad, kjøkken, soverom i sør med utgang til terrasse og TV-stue og vinkelstue med utgang til terrasse. Badet er innredet med baderominnredning og badekar med dusj.WC og vask i klosettet. På vegger er det hydroplater og belegg på gulv med kabler. I vindfang og soverom i sørøst er det belegg på gulv, ellers parkett. På vegger er det i gang og TV-stue brystning og tapet, ellers stort sett panel. I kjøkken og stue er det installert varmepumpe i tillegg til peisovn i stue og ovn i TV-stue. Brannmur er forblendet med teglstein.
• Loft er inndlet i gang, 3 soverom, kontor, lagerrom, bad stue og kjøkken. I alle rom er det belegg på gulv. På vegger er det stort sett tapet. Kjøkkeninnredning laminat. På mørkeloft er det isolert, delvis gulv.
I bygningen er det 2 leiligheter og bygninger er i god stand.

Driftsbygning

Byggeår eldre del fra 1930, med nyere påbygget fjøs mot nord i 1970. Fjøsbygget i nord har en grunnflate på 180 kvm. Gjødselkjeller er støpt og armert, sparemur i eldre bygg. I øst en stålport. I fjøsvegger er det i eldre bygg dobbel teglsteinmur, sementstein i nyere bygg. Veggene er pusset innvendig, utvendig aluminiumsplater. Overbygget har bindingsverk vegger, kledd med aluminiumsplater, det samme på tak. Fra vest er det inngang til fjøsgang, tidligere melkerom og fjøs. I melkerom er det flislagt gulv og nedre del av vegger. I fjøsgang er det støpt gulv. I sikringsskap er det krus- og automatsikringer. I fjøs er det16 kubåser og ungdyr binger med spaltegulv. En vesentlig del av innredning er fjernet. Under tak er det panel. I sør er det et påbygg på 190 kvm fra 1975 som inneholder forsentral, eldre støpt silo og i sør 2 plansiloer med innkjøring fra vest. Vegger er kledd med aluminiumsplater. Taktekking mot sør av bølgeblikk, mot nord stålplater. Kjørebro er støpt. Det samme er gulv ved inngang og frem til siloene, ellers tregulv og låve er i bruk til lager. En Helly Hansen kraftforsilo er plassert på låve med tapping ved fjøs. Under tak er det skinne for uttak av silo.
Både deler av låve og begge plansiloene hvis de fylles med stein/grus til bakkenivå. Kan bli egnet til vinterlager av bobiler m.v. Fjøs er ikke i bruk. Sau på talle eller hestebokser kan være et alternativ. Bygningen har gode vegger og tak. I gjødselkjeller er det nye armerte dragere.

Andre opplysninger

Gården Nyvoll i Eide kommune er til salgs. Eiendommen er et bureisingsbruk fra 30-tallet i nedre Bollia. Det er 2 leiligheter i våningshuset. Produksjon foregår nå i fellesfjøs med robotmelking. Driftsbygning er ikke i bruk og etter avtale med samdrift er det ikke aktuelt med storfe. Sau eller hest kan være et alternativ. 2 siloer kan fylles til bakkenivå og benyttes til vinterlagring. Det samme på låve der det er støpt gulv. Begrensningen er dråpningen og låveklopp. Redskapshuset er nyttig i tillegg er det i bygningen en enkel leilighet. Eiendommen eier en melkekvote på 102321 liter. Kvoten er nå i bruk i samdriften. Melkekvoten er en del av driftsapparatet og har i den forbindelse verdi både for samdriften og eiendommen. Det er installert brannvarslingsanlegg.

Redskapshus:
Byggeår 1950, påbygg mot øst i 1986. Grunnflate i vest 8 kvm i tillegg til 147 kvm i øst. I øst er det et redskapsrom med støpt armert ringmur og støpt gulv med smøregrav. Vegger av bindingsverk med aluminiumsvegger og aluminiumstak på takstoler med undertak. Mot sørøst er det 3 skyveporter. I sør er det støpt ringmur og kjellermur. Vegger av bindingsverk med utvendige aluminiumsplater, det samme på tak. I kjeller er det snekkrbod, lagerrom og potetkjeller. Det er isolert mot 1. et. Vindu isolerglass. Mot 1. et. er det en innvendig tretrapp.
Det er utvendig støpt overbygget trapp til 1. et. Rominndeling gang med trapp til loft, stue, spisestue og kjøkken. Det er stort sett tregulv og malte vegger. Kjøkkeninnredning er en eldre modell. Loft er uninnredet. Leiligheten kan fungere som gjestebolig i sommerhalvåret. Strøm og vann er fremlagt. Lagerrommet er i bruk til redskap og traktor.

Garasje:
Byggeår 1965. Grunnflate 44 kvm. Ringmur og gulv er støpt. Vegger av bindingsverk med stålplater. Taktekking stålplater på takstoler med undertak. I front er det 2 skyveporter av panel.

Traktorgarasje:
Byggeår 1990. Grunnflate 30 kvm. Gulv er støpt. Vegger av bindingsverk, stående kledning mot sørøst, ellers aluminiumsplater. Mot sørøst er det dører.

Drift og rettigheter

Eiendommen eier en melkekvote på 102321 liter. Kvoten er nå i bruk i samdriften. Melkekvoten er en del av driftsapparatet og har i den forbindelse verdi både for samdriften og eiendommen.

Fiskevann og mulighet for jakt.

Beliggenhet

Ca. 8 km fra Eide sentrum med nærmeste butikker.
Ny barneskole ca. 2,5 km unna.
Gode muligheter for turgåing i nærliggende fjell.

Fakta om gården

Prisantydning salg: 5.900.000,- (inkl. melkekvote)

Prisantydning leie:

Odelsrettslig: ja
Opplæring: ja
Driftsform(er): Samdrift (melk- og kjøttproduksjon)

Dekar fulldyrka areal: 123,5
Dekar skog: 38,2
Dekar utmark: 35,3
Dekar totalt: 197
Gårdsnummer / bruksnummer: 171/15

Gårdens eier

Iver Arvid Lindseth
Nedre Bolli 53
6493 Lyngstad
Telefon privat 412 75 503 / 908 32 151
E-post iverlind@online.no

Meglerinformasjon