publisert 04.06.2018

Fagerheim

Sør-Trøndelag, 5021

Prisantydning salg: kr 3500000

Driftsform(er): Sau
Totalareal: 62

Hus og bygninger

Våningshus (hovedhus)

Dette er et idyllisk småbruk med en sentral beliggenhet på Fagerhaug nord for Oppdal sentrum. Eiendommen fremstår som velholdt og sjarmerende. Eiendommen består av ca. 62 mål eiet tomt. Arealet består til dels av dyrket mark, innmarksbeite og noe skog. Med eiendommen følger jaktrettigheter for hjort og elg.

Bygningene på tunet inkluderer selve eneboligen, garasjen samt fjøs. På nedsiden av fjøset er det opparbeidet en stor og fin redskapsplass med et eget uthus/garasje. Det er en egen innkjøring til dette området. Her er det romslig med plass for vedhåndtering og lagring av redskaper. Fjøset er et sauefjøs med rom til ca. 80 vinterforede sauer. Det er høytørke på låve, samt en egen del som brukes ved plassbehov i forbindelse med lamming. På eiendommen er det en innhegning for hund.

Eiendommen kan selvsagt benyttes slik den er men kan også benyttes som en vanlig bolig/fritidsbolig så lenge jorda leies ut eller drives.

Innholdet i bygningene er som følger:

Enebolig
- Kjelleretasje: Gang, /vaskerom/teknisk rom samt tre disponible rom.
- 1. etasje: vindfang, gang, bad, stue, kjøkken og soverom.
- Loftsetasje: loftstue, bad og 2 soverom.

For øvrig
- Pen terrasse mot sør med nedgang til bakkenivå.
- Overbygd inngangsparti med ståltrapp.
- Egen inngang til kjelleretasje
- Det er et stakittgjerde rundt eneboligen.

Dobbeltgarasje
- Garasjen har støpt dekke og to leddporter i tre.

Uthus/garasje
- Bygningen er i to deler med en garasjedel samt et verksted. Bygget er aldrene.Driftsbygning

Driftsbygning.
- Praktisk sauefjøs som er oppført i to omganger. Bygningen har praktisk innredning med låve over eldste del og egen avdeling som tas i bruk i forbindelse med lamming. I selve fjøsdelen er det strekkmetall over møkkjeller. For tømming av møkkjeller er det 4 porter som er tilrettelagt for innkjøring med redskapsmaksin.

Andre opplysninger

Se fullstendig annonse og bestill prospekt på finn.no.
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=121608424

Drift og rettigheter

Almenningsrett
- I utgangspunktet en beiterett i fjellområdene rundt Oppdal. Dermed muligheter for å drive med husdyr som sau som trenger beite på sommeren. Allmenningsretten gir også rett til årlig reinsjakt på Oppdal Bygdeallmennings sitt areal. Dette arealet dekker mesteparten av Oppdal Kommune sine fjellområder og villreinområdene ved Knutshø og villreinområdene ved Snøhetta i Dovrefjell. Retten er personlig og kan kun benyttes av den som rettmessig står i manntallet til Oppdal Bygdeallmenning. Dette følger med eierskap til eiendommen. Retten gir også rimeligere småviltkort og fiskekort i samme område.

Jaktretter ellers på eiendommen:
- Grunneierjakt i Midtskogmorka grunneierlag. Gir rett til å være med på jaktlag i forbindelse med elg, hjort, rådyr og småviltjakt innenfor jaktlagets områder på Fagerhaug. Det er utarbeidet regler for tildeling av jakt samt vedtekter for grunneierlaget. Ta kontakt med megler for kopi av disse dokumentene.

Beliggenhet

Eiendommen ligger ca. 1 mil nord for Oppdal sentrum, øst for E6 og flyplassen. Eiendommen ligger fint til både med tanke på sol og utsikt. Bolighuset ligger ca. 40 meter fra E6.
Det er fantastisk å bo på Oppdal. Dette aktive og voksende tettstedet kan by på en rekke aktiviteter både sommer og vinter. Her er det flott terreng for turer/toppturer og langrenn i fjellet. Oppdal har fantastiske muligheter for jakt (stor villreinstamme, hjort, elg, småvilt) samt et mangfold av fiskemuligheter i mange fjellvann og laksefiske i elva Driva. Oppdal har en 9 hulls bane, et stort og oppgradert skytteranlegg, ny barne- og ungdomsskole, curlinghall, bowlinghall samt et relativt nytt kulturhus med kino og basseng.

I tillegg til dette kan Oppdal by på alpine opplevelser i et av Norges største alpinanlegg samt rafting, klatring og kiting for de som liker slike spenningsfylte alternativer.

Fakta om gården

Prisantydning salg: 3500000

Prisantydning leie:

Odelsrettslig: nei
Opplæring: nei
Driftsform(er): Sau

Dekar fulldyrka areal: 16,7
Dekar beite: 18,7
Dekar overflatedyrka: 0
Dekar skog: 20,1
Dekar totalt: 62
Gårdsnummer / bruksnummer: 45/10

Gårdens eier

Knut Skjellfjord
Fagerhaug
7340, Oppdal
Telefon privat 91352741
E-post knut@oppdal.com

Meglerinformasjon

Bjarne Brattbakk
Aktiv Eiendomsmegling Oppdal

Mobil 46819300
E-post bb@aktiv.no