publisert 28.06.2018

Graftåsvegen 296

Sør-Trøndelag, Holtålen

Prisantydning salg: kr 1490000

Driftsform(er): Landbruk
Totalareal: 1722868

Hus og bygninger

Våningshus (hovedhus)

Enebolig:

Grunnmur: Grunnmuren er oppført av kjellervegger (yttervegger) av rundt 25 cm sparebetong med et større gråsteinstilslag. Kjelleren er utført av en støpt betongplate som gulv, kombinert med et jordgulv i et av kjellerrommene. Kjellerveggene er delvis innvendig isolert med noe tresonitt. Det ser ikke ut til å være utvendig isolasjon rundt kjellerveggene. Betongplata antas ut ifra vanlig byggemetode på oppføringstidspunktet å hverken være isolert eller fuktsikret. Konstruksjonen under inngangspartiet er utført av et trebjelkelag anlagt på underliggende pilarer av betong.

Gulv på grunn: Betonggulv kombinert med noe jordgulv.

Vegger: Vegger på boligen antas å være oppført av et reisverk av tre. Dette har tykkelse rundt 10 cm. Det antas at denne konstruksjonen er begrenset isolert. Utvendig er boligen kledd med stående behandlet trepanel. Vinduer i kjelleretasjen er utført av isolerte trevinduer merket 1991. Vinduer i 1. etasje og i 2. etasje er av en kombinasjon av isolerte trevinduer av varierende alder. Disse er merket 1976 på stue, soverom i 1. etasje og gang i 2. etasje, 1991 på soverommene i 2. etasje og 1995 på kjøkkenet.

Tak: Takkonstruksjonen er oppført som et saltak med tverrvinkel over inngangspartiet. Takkonstruksjonen er oppført av takåser av tre anlagt på gavlvegger og sperrebukker. Takkonstruksjonen er ikke isolert.

Tekking: Taket på boligen er utført av plastbelagte stålplater. Dette er i henhold til eiers representant lagt nytt rundt 1995-2000. Taktro er av tre og undertak ser ut til å være av et asfalt undertaksbelegg. Vindskier og frontbord er utført av behandlet treverk. Takrenner, nedløp, takfotbeslag og toppbeslag er av plastbelagt stål. Det ser ut til at disse er nye fra da taket ble lagt nytt rundt 1995-2000.

Etasjeskille: Etasjeskillet er utført av et trebjelkelag.

Driftsbygning

Eiendommen består av tre gårds- og bruksnummer. 42/1 med areal 883590,8 kvm, 45/4 med areal 801493,4 kvm og 47/12 med areal 37784,4 kvm. Arealene er i henhold til kommunens kart over eiendommene. Det anbefales anskaffet målebrev for eiendommene for korrekt areal.

Gnr. 45 Bnr. 4 er bebygd med med et seterhus, da av eldre årgang og det fins ingen ingen opplysnionger om dette bygget i kommunens arkiver.

Andre opplysninger

Flott beliggende landbrukseiendom på oversiden av Graftåsvegen med setereiendom i Killingdalen!

Eiendommen består av en enebolig, fjøsbygning, stabbur og en garasjebygg. Gnr. 45 Bnr. 4 er bebygd med med et seterhus, da av eldre årgang.

Flotte utskikts- og solforhold. Kjempefint turterreng, med flotte forhold til den som liker å drive med jakt og fiske.

Enebolig:

Kjelleretasje:

Kjellerrom (ikke måleverdig areal): trelemmer som gulv, betong på vegger, trebord i himling.

Diverse utstyr: stige opp til 1. etasje, diverse hyller, stakeluke avløp.

Kjellerrom (ikke måleverdig areal): betonggulv, betong på vegger, trebord i himling.

Diverse utstyr: diverse hyller, varmtvannsbereder, sotluke, vanninntak med stoppekran.

Kjellerrom (ikke måleverdig areal): betonggulv, betong på vegger, ubehandlet trepanel i himling.

Diverse utstyr: diverse hyller, ytterdør.

Bod (ikke måleverdig areal): tregulv, ubehandlet trepanel på vegger, ubehandlet trepanel i himling.
1. etasje:

Entre: tregulv, trepanel kombinert med tapet på vegger, malte palter i himling.

Diverse utstyr: trapp opp til 2. etasje, skap, ytterdør.

Stue: teppegulv, koreapanel kombinert med tapet på vegger, malte plater i himling.

Diverse utstyr: vedovn, luft-til-luft varmepumpe.

Kjøkken: gulvbelegg, tapet på vegger, malte plater i himling.

Diverse utstyr: dobbel vaskeservant med to-greps blandebatteri med tilhørende underskap av laminerte fronter, vaskemaskin, kjøkkenhette, benkeplate av laminat, underskap/skuffer av laminerte fronter, overskap av laminerte fronter, panelovn.

Bad: gulvbelegg, tapet på vegger, malte plater i himling.

Diverse utstyr: dusjkabinett, gulvmontert toalett, opplegg for vaskemaskin, varmeovn, overskap, vaskeservant med to-greps blandebatteri med tilhørende overskap og speil, skap.

Soverom: gulvbelegg, koreapanel på vegger, malte plater i himling.

Diverse utstyr: luke til kjeller, skap.

Bod: gulvbelegg, koreapanel på vegger, malte plater i himling.
2. etasje:

Gang: plater på gulv, behandlet trepanel på vegger, behandlet trepanel i himling.

Diverse utstyr: trapp ned til 1. etasje, sikringsskap, skap.

Soverom: tregulv, ubehandlet trepanel på vegger, ubehandlet trepanel i himling.

Diverse utstyr: skap.

Soverom: tregulv, ubehandlet trepanel på vegger, ubehandlet trepanel i himling.

Diverse utstyr: skap, luke til kaldloft.

Gang: plater på gulv, malte plater på vegger, lerretstak i himling.

Soverom: plater på gulv, tapet på vegger, lerretstak i himling.

Diverse utstyr: skap.


Bruksareal totalt: 362 m²

Primærareal totalt: 114 m²

Sekundærareal totalt: 248 m²

Arealmålingene omfatter hele eiendommen med alle bygg.

Enebolig: BRA 118 m²

Fjøs: BRA 210 m²

Stabbur: BRA 12 m²

Garasje: BRA 22 m²
Følgende rom inngår i primærareal:

Enebolig:

1. etasje: entre, stue, kjøkken, bad, soverom

2. etasje: gang (2 stk), soverom (3 stk)Det presiseres at arealene i stabbur og garasje kun er målt ut ifra flyfoto. Avvik i disse arealene kan som en følge av dette forekomme.

Areal i kjelleretasjen i boligen er ikke måleverdige på grunn av lav takhøyde. Disse arealene utgjør omtrent 50 kvm.

Det er også oppført en veranda med areal omtrent 12 kvm i tilknytning til boligen.


Arealoppmålingen er utført i henhold til målereglene i NS 3940 og "Takstbransjens retningslinjer for arealmåling". Det bemerkes at rommenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene selv om de er måleverdige etter NS 3940.

Drift og rettigheter

Jaktrettigheter i to områder!

Eiendommen består av tre gårds- og bruksnummer. 42/1 med areal 883590,8 kvm, 45/4 med areal 801493,4 kvm og 47/12 med areal 37784,4 kvm. Arealene er i henhold til kommunens kart over eiendommene. Det anbefales anskaffet målebrev for eiendommene for korrekt areal.

Gnr. 45 Bnr. 4 er bebygd med med et seterhus, da av eldre årgang og det fins ingen ingen opplysnionger om dette bygget i kommunens arkiver.

Beliggenhet

Eiendommen Haugen ligger sentralt i Ålen, med kort vei til Ålen sentrum og det den har å by på av butikker, skole og servicetilbud.
Landbrukseiendommen ligger i Holtålen kommune 3,4 mil nord for Røros og 12,5 mil sør for Trondheim. Beliggenheten byr på en enestående utsikt over den sør-trønderske fjellheimen. Småbruket ligger høyt og fritt med flott utsikt utover dalen. Bare 30 minutter fra Røros, som står på UNESCO's liste over verdensarvsteder. Her kan du besøke Rørosmuseet, slegghaugene, og den kjente
Bergstadens Ziir som ble bygget i 1780-1784 av kobberverket. På Røros finner en alle fasiliteter og servicefunksjoner, med jernbane, buss- og flyforbindelse. Det er et bredt aktivitets- og kulturtilbud med oppkjørt løypenett, alpinbakke for barn i sentrum, golfbane, motorcrossbane, treningssenter, bowlinghall, flerbrukshall med klatrevegg og turnhall, konserter, utstillinger og forskjellige sykkelritt. I løpet av året er det flere store arrangementer som Røros martnan, Femundsløpet, Vinterfestspillene, Elden og Julemarked.

Flott utsikt og gode solforhold. Ca 270 meter nedenfor eiendommen renner elva med muligheter for å fiske. Fra andre siden av dalføret går det oppkjørte skiløyper til Novola som ligger ca 3-4 km fra eiendommen, mens det til Rundhøgda er ca 3 km opp. Området ellers er rikt på turmuligheter sommer som vinter.

Til Glåmos er det ca 24 km med butikk og jernbanestasjon. Til Ålen er det ca 3 km hvor en finner de fleste fasiliteter og servicetilbud som butikker, bensinstasjon, togstasjon, kafè, treningssenter, kino, alpinannlegg, skistadion og legekontor. I tillegg har Ålen en flerbrukshall som sto klar til bruk høsten 2013. Her er det både basseng, klatrevegg, håndballhall, restaurant/kafé og kultursal. Kulturvukku er et fast innslag hver november, hvor en kan få med seg diverse konserter og utstillinger.

Fakta om gården

Prisantydning salg: 1490000

Prisantydning leie:

Odelsrettslig: nei
Opplæring: nei
Driftsform(er): Landbruk

Dekar totalt: 1722868
Gårdsnummer / bruksnummer: Gnr. 42 Bnr. 1

Gårdens eier

Tore Bergan


Telefon privat 45 01 45 00
E-post torebergan@yahoo.no

Meglerinformasjon

Yama Meskinyar
Aktiv i Fjellregionen

Mobil 46414421
E-post yama@aktiv.no