Tilbake til oversikt
Nordland, Hattfjelldal

Gården Kvalpskarmo vurderes solgt

Prisantydning salg:

3 000 000 kr

Hus og bygninger

Våningshus (hovedhus)

Våningshus. Byggeår 1975. BTA 230 m2.

Driftsbygning

Driftsbygning med plansilo. Byggeår 1980. BTA 477 m2.

Garasje/redskapshus. Byggeår 1985. BTA 132 m2. I tillegg carport og vedskjul på 40 m2.

Soverom: 5

Drift og rettigheter

Statskog tillater utmarksbeite for gårdens besetning.

Driftsform(er): Sauehold
Odelsrettslig: nei
Opplæring: ja

Areal

Gårdsnummer / bruksnummer: 8/2

Beliggenhet

Gården Kvalpskarmo ligger vakkert til på vestsida av elva Susna i Susendal
Børgefjell nasjonalpark ligger med sin nordgrense ca 20 km sør og vest for gården.

Drifta på gården har siden 1974 vært basert på sauehold. Gården har hatt en besetning på ca 350 vinterfora sauer av rasen Gammelnorsk sau. Årlig har det vært sluppet 800 – 1000 dyr på beite i de nærliggende fjellene. En del av produksjonen har blitt foredlet og omsatt lokalt gjennom bedriften Villmarksprodukter DA.

Gården blir for tiden drevet av forpaktere, men trenger nå nye eiere som kan fortsette drifta, og gjennomføre en del oppgraderinger/investeringer bl.a i driftsbygningen.

Susendal ligger sør i Nordland, helt inne ved svenskegrensa. Denne sidedalen til Hattfjelldal har en sørsamisk, svensk og norsk kulturarv som setter sitt preg på folket som bor her. Det er ei unik bygd - et kulturlandskap midt i fjellheimen, med lange musikktradisjoner, et levende gårdbrukermiljø og en stolt identitet.

Den som finner veien hit, søker ofte den total ro og stillhet, eller tilgang til urørt fjell, vann og vidde. Eller begge deler. Området byr på friluftsaktiviteter i verdensklasse, uansett om du søker spenning gjennom elvepadling i elva Susna, eller sjelefred på høye fjelltinder og vidstrakte vidder.

Kvalpskarmo ligger i Susendal, på vestsida av elva Susna, ved kommunal veg. Det er 17 km til kommunesenteret i Hattfjelldal. Avstand til skole og barnehage er 9 km. Nærmeste by er Mosjøen, 95 km unna. Avstand til togstasjon 51 km. Flyplass 102 km.

Se flere bilder: https://www.finn.no/realestate/businesssale/ad.html?finnkode=80314215

Kontakt

Gårdens eier
Last ned vedlegg

Vedlegg 1