Tilbake til oversikt
Viken (tidl. Buskerud), Ringerike

Innholdsrik landbrukseiendom med åpen beliggenhet nær elva Urula. Tidligere gris- og storfeproduksjon.

Prisantydning salg

Prisantydning salg:

4 600 000 kr

Hus og bygninger

Våningshus (hovedhus)

Eiendommen ligger i svakt hellende terreng, og nær våningshuset er det plener og beplantning. Våningshuset er i 1½ etasje hvor den opprinnelige delen er fra 1940. Denne ble delvis restaurert og tilbygd i perioden 2006 -2008. Et nyere tilbygg er under oppføring, men selges som råbygg.
Våningshuset har overbygd veranda/inngang med plass til sittegruppe m.m.

Inne i huset er det entré med varmekabler i gulv, og et romslig kjøkken med fin plass til spisegruppe. Kjøkkeninnredningen er fra 2006 og har heltre fronter, og glassdører i to av overskapene. Laminat benkeplater med nedfelt stålkum, samt fliser mellom skap og benk. Ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. På kjøkkenet er det også en Jøtul vedovn.

Innenfor kjøkkenet er det to stuer, begge med fin plass til sofa- eller spisegruppe. I den innerste stuen er det en eldre peisovn som gir lun og god varme til rommet.

På badet er det lyse, flislagte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Her er det stor, hvit baderomsinnredning med mye skapplass, samt frittstående dusjkabinett, badekar og toalett. Badet har belysning fra halogen downlights. Vifte i yttervegg.

Huset har et eget, praktisk vaskerom med flislagt gulv og varmekabler. Overskap og stål vaskekum, samt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Bod med kjellerlem.

I entréen er det god garderobeplass og trapp opp til trapperom i 2. etasje hvor det er en liten kontorkrok. I etasjen finner en også husets to soverom. Hovedsoverommet er stort og romslig med heltre skyvedørs garderobe langs den ene veggen. Det andre soverommet er noe mindre, men også dette har fin plass til dobbeltseng. Fra soverommet er det adkomst ut til kneloft med ekstra lagringsplass.

Fra entréen i hovedetasjen er det trapp ned til kjeller med to lagerrom, hvor en 200 liter varmtvannsbereder fra 2006 er plassert.

Huset har parabol og det benyttes mobilt bredbånd.

Huset er tilkoblet felles brannvarslingsanlegg for gården. Eier opplyser at brannalarm i våningshus og driftsbygninger for husdyr har direkte varsling til hovedsentral.

Strøminntak og strømmåler til bygninger er plassert i driftsbygning. Jordkabel inn til el. tavle i bolighus. Automatsikringer for kurser. I hovedsak åpent el. opplegg i bolig.

På tunet er det anneks som opprinnelig var tiltenkt oppført som bolig, men grunnet endret behov, har annekset ikke blitt ferdigstilt og benyttes nå som lager. Annekset har overbygd inngangsparti/ veranda og ett stort rom. Det er ikke lagt inn strøm eller vann.

Driftsbygning

Gården har en driftsbygning, flere fjøs mm. Utfyllende informasjon om hver av bygningene er oppført under punktet "Byggemåte", men i landbrukstaksten kan en også lese følgende om bruk:
- Driftsbygningen er tilpasset slaktegrisproduksjon med innkjøp av smågris.
- Storfefjøset er godt anvendelig for storfekjøttproduksjon med ammekyr eller innkjøp av kalver. Bygningen kan også være aktuell for alternativ bruk.
- Utefjøs kan benyttes for lagring av redskap. Sommerfjøset har liten verdi hvis det ikke er storfe på eiendommen.
- Redskapshuset er ett åpent rom med god takhøyde som begrenses noe mot ytterveggene pga. konstruksjonen.
- I hovedsak er det godt dimensjonerte dører/porter/åpninger i driftsbygningene.
- For grisehus og storfefjøs vil det være aktuelt med noen tilpasninger for å tilfredsstille forskrift om hold av storfe og slaktegris.

På tunet er det også stabbur med vedskåle. Nær elva er det satt opp et pumpehus for vanning:

I Landbrukstaksen opplyses det at den dyrkede marken er i god hevd. Det gjenstår ferdigstillelse av jordet lengst fra tunet.

Andre opplysninger

Bygninger på gården:
•Våningshus fra 1940, renovert og påbygd 2006-2008.
•Påbegynt tilbygg, ca. 50 m²
•Anneks:benyttes som lager, kke ferdigstilt
•Driftsbygning, ca. 440 m²
•Storfefjøs, ca. 620 m²
•Utefjøs, ca. 60 m²
•Sommerfjøs. ca. 60 m²
•Redskapshus, ca. 297 m²
•Stabbur/skåle, ca. 33 m²
•Pumpehus for vanning.
•Eiendommen har bo-og driveplikt.

Vi viser til salgsoppgave med tilstandsrapport og landbrukstakst for utfyllende informasjon.

Soverom: 2

Drift og rettigheter

De siste årene har det vært grisehold på gården, men i tillegg til driftsbygningen, som er ombygd til grisehold, har eiendommen storfefjøs, utefjøs og sommerfjøs, så her er mulighetene mange. Redskapshus og pumpehus for vanning, samt stabbur og anneks er også blant de mange bygningene på gården.

Odelsrettslig: nei
Opplæring: ja

Areal

Dekar fulldyrka areal: 77
Dekar skog: 10
Dekar utmark: 18
Dekar totalt: 106
Gårdsnummer / bruksnummer: 306/9

Informasjon fra Statens Kartverk

Lenke til Statens Kartverk

Beliggenhet

Eiendommen Strand ligger i stille og fredelige omgivelser nær elva Urula. Her er det åpent og mye sol i sommerhalvåret, mens sola gjemmer seg bak Treknatten et par måneders tid i perioden november til januar.

Her kan en nyte utsikten til Fossholmfjella med Treknatten og ta et bad i elva, som selger/eiendommen forøvrig er eier i. Eiendommen ligger ca. 185 moh, men gode snøforhold i områdene rundt gir mye smeltevann i elva og et kaldt område langs elva Urula klimamessig sett. (opplyst av selger)

Fra eiendommen er det i underkant av 6 km til dagligvare, servering og bensinstasjon, omsorgssenter, barnehage og Nes Skole for 1-10 trinn. Området sokner til Hønefoss for det videregående trinnet, med Hønefoss videregående skole og Ringerike videregående skole. I sentrum av Nes finner en også barnehage, kirke m.m.

Nes eller Nes i Ådal er et sogn, og et tettsted, i dalføret Ådal i Ringerike. Nes er naturlig sentrum for Øvre Ådal, som er ett av tre definerte distrikter i dalføret. Tettstedet ligger på begge sider av elva Begna, rett nord for elvas utløp i Sperillen, langs E16 som er stamveien gjennom Valdres til Vestlandet.

Det er gode turmuligheter i områdene rundt gårdstunet, til bla. Fossholmfjellet ved Treknatten, og det er kort vei til både Begna og Sperillen med muligheter for bading, fiske og båtliv. Fra Strand/Fossholm er det ca. 2,5 mil til Vassfaret og fra sør i Hedalen kan en ta seg over Vidalen, ca. 1,5 mil fra eiendommen, og ned til Strømsoddbygda, øverst i Soknedalen med bil, via bomvei. Dette er den gamle kongeveien mellom Ringerike og Valdres.

Fra eiendommen Strand/Fossholm er det ca. 6 mil til Hønefoss, ca. 5 mil til Bagn, ca. 6 mil til Nesbyen og ca. 5,5 mil til Brandbu (+ fergetur).

Kontakt

Gårdens eier

Geir Henning Fossholm
Fossholm 10

Telefon privat: 95038994
Nettside: http://https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=270623501
E-post: [email protected]

Megler

Linn Hamre
Aktiv Valdres Eiendomskontor AS

Telefon: 61366633
Mobil: 99734264
E-post: [email protected]