Tilbake til oversikt
Hedmark, Elvrum

Stor og pent opparbeidet landbrukseiendom med rugeggproduksjon

Prisantydning salg

Prisantydning salg:

7 900 000 kr

Hus og bygninger

Våningshus (hovedhus)

Her har vi gleden av å presentere en velholdt og koselig landbrukseiendom med sentral beliggenhet i Sørskogbygda. Eiendommen består av en fin enebolig, stort hønsehus, verksted/garasje og frittstående garasje. Her kan du jobbe helt eller delvis kombinert med å være hjemme. Hele tunet fremstår som godt ivaretatt og har et pent hageanlegg med plen, diverse beplanting, flaggstang og en stor dam som bidrar til et idyllisk preg. Eiendommen forøvrig består av produktiv skog, beiteområde og fulldyrka jord. I tillegg er det gode jaktmuligheter på egen eiendom i form av både små- og storvilt.
Eneboligen har en god planløsning med god fordeling av arealet over to etasjer. Her er det bla. 5 soverom, bad i begge etasjer, stor stue i hovedetasjen, samt en koselig loftstue med utgang til balkong. Hele tunet er velstelt og har godt med lekeareal. Driftsbygning, verksted og garasje er rødmalte og bidrar til en hyggelig fremtoning på eiendommen.

Eneboligen har et inntrukket inngangsparti med tilknyttet hellebelagt uteplass. Her er det gode solforhold og mulighet for cafebord og stoler på trappen eller større utemøbler på bakkeplan.

1. etasje: Overbygd inngangsparti, vindfang, gang, kjøkken, trapperom, stue/spisestue med utgang til terrasse, 2 soverom, toalettrom, vaskerom, mellomgang ved inngangsparti med adkomst til kjølerom, bad og soverom.

2. etasje: Loftstue med utgang til balkong, bad, bod og to soverom.

Kjeller: Trappegang, og 3 boder.

Driftsbygning

Driftsbygning på ca. 1100 kvm med kapasitet på ca. 5.000 fjærkre. Utvendige fortanker. Automatisk foring/vanning. Driftsbygningen har hønserom, produksjon for eggpakkeri, bad, vaskerom, hvilerom, kjølerom, vareutleveringsrom og lager.

Verkstedbygning på ca. 140 kvm med hovedetasje, loft og kjeller (tidligere gjødselkjeller) inneholder verksted, garasje, bakstrom, trapperom, samt inntilbygget høylager/silorom.

Frittstående garasje.

Soverom: 5

Drift og rettigheter

Odel

Det hviler odel på eiendommen. Odels- og løsningsrett er under fraskrivelse fra samtlige kjente odelsberettigede over 18 år. Søknad om fraskrivelse av odel via Fylkesmannen er sendt for alle under 18 år. Dersom odel ikke er fraskrevet før 01.02.21 vil et beløp tilsvarende 30 % av kjøpesummen bli sperret på meglerforetakets klientkonto. Hvis odelssøksmål ikke blir reist innen fristen, vil sperret beløp bli utbetalt til selger, uten nærmere godkjenning fra kjøper. Blir retten fraskrevet blir det ingen tilbakeholdelse.


Driftsform(er): Rugeggproduksjon, dyrket mark, skog
Odelsrettslig: ja
Opplæring: nei

Areal

Dekar fulldyrka areal: 27
Dekar beite: 7
Dekar skog: 195
Dekar utmark: 12
Dekar totalt: 241
Gårdsnummer / bruksnummer: 153/64 m.fl.

Informasjon fra Statens Kartverk

Lenke til Statens Kartverk

Beliggenhet

Landbrukseiendommen ligger fint til i Sørskogbygda på en skjermet tomt med utsyn mot nærområder med åker, eng og skogkledde åser. Tomten ligger høyt og fint til med utsyn over nærområdet som er omgitt av skog, åker og utmark. Nærheten til naturen gir en egen ro i tillegg til å by på mange muligheter for tur, trening og friluftsopplevelser gjennom hele året. Med tilhørende store skogareal kan du rusle en tur eller jakte på egen eiendom.

Fra boligen er det ca. 4 km til barnehage, barneskole og nærbutikk med post. Skistadion ligger nær barneskolen og har oppkjørte skiløyper, samt lysløype som gir traseer for både små og store. Sørskogbygda kan by på mange aktiviteter for barn i alle aldre, bla. fotball, håndball, skiskyting og langrenn.

I området er det mange sjøer, elver og småvann for både fisking og bading. Både Bergesjøen og Lisjøen er kjent for sine fine badeplasser. Lisjøen er tilrettelagt for grilling og det er oppført en gapahuk som kan benyttes av alle. For deg som er glad i jakt, fiske og friluftsliv kan man også spesielt nevne Rensjøen, som er en ren ørretsjø hvor jakt og fiskeforeningen har satt ut ørret gjennom mange år. Ved idylliske Renoset er en gammel fløterdam i elva Ulvåa. I tillegg ligger Kynnsjøen like ved eiendommen og kan by på fantastiske muligheter for bl.a. kanopadling, fiske og bading. I tillegg ligger flere småsjøer som Nordre og Søndre Bolsjøen, Silksjøen i kort avstand fra eiendommen.

For deg som ønsker å oppsøke byliv kan Elverum sentrum by på et rikt utvalg av servicetilbud og fasiliteter med blant annet butikker, kjøpesenter, cafeer, restauranter, kino, bowlinghall, sykehus m.m. Sentrumskjernen ligger kun ca. 12 km fra eiendommen.

Kontakt

Gårdens eier

Unni Margrethe og Trond Furuli
Nygardsgrenda 100

Telefon privat: 99156410/48132125
E-post: [email protected]

Megler

Espen Strøm
Aktiv Eiendomsmegling Elverum AS

Mobil: 41560500
E-post: [email protected]

Last ned vedlegg

Vedlegg 1